Uvertura…


….la vacanta 😉

E ca o reteta pe care o faci pentru prima data :

Se ia visul ….se scutura bine 😉 si daca ramane intreg se foloseste ca atare. Caz ideal si uneori realizabil

Daca se desface in bucati mai mici 😉 se pune intr-un bol si se mixeaza cu muzica buna, de preferat alternanta, putina muzica slow, putin oldies, putin rock, putin dance.Compozita se trece printr-o sita suficient de deasa si sucul 🙂 se bea pe nerasuflate iar compozitia ramasa in sita se framanta usor in sfere de dimensiuni…convenabile 😉 care se mesteca pe indelete. Surpriza, veti vedea ca fiecare are gust diferit dar aroma vacantei este everlasting ;).

Daaaa…tragem aer in piept. Suntem gata?

Varianta in care visul se desface in bucati mai mari, cu irizatii de curcubeu…Devine interesant 🙂 Mai ales cand nu prea stii cu care sa incepi. Rogi un prieten (sau prietena) sa te lege la ochi cu o esarfa cat mai inchisa la culoare…NU TRISA!…asa..acum ai pe o masa bucatie de vis…alegi cate una si incerci sa ghicesti carui vis de vacanta ii apartine. Ai dreptul la o singura atingere si la o singura inspiratie 😉

Asterni pe o bucata de hartie primul cuvant care iti trece prin minte atunci cand atingi si inspiri aroma bucatii de vis.

Dupa care 😉 rupi hartia in care ai scris cuvintele avand grija ca pe fiecare bucatica de hartie sa fie trecut un SINGUR CUVANT. Impaturesti hartiutele. Le pui intr-un bol. Aceeasi metoda 🙂 a esarfei 🙂 . Extragi pe rand cate o bucatica de hartie si…incerci sa o asociezi fiecarei bucati de vis…aceasta e proba memoriei…afective ;).

Ordinea extragerii este foarte importanta. Pentru ca odata aleasca ordinea totul se pune in miscare. Vantul sufla in panzele imaginatiei si nu ai de ales. Trebuie sa te urci in corabia viselor tale (fie, treaca de la mine, merge si o barca de pescar cu vasle) si lasi vantul sa sufle in panze…sau incepi sa vaslesti usor….apoi din ce in ce mai tare…pana cand visul prinde aripi si incepi sa ….zbori !

 

7 gânduri despre „Uvertura…

 1. M-am delectat aseară, târziu, încercându-ţi mental „reţeta” 🙂
  Ceea ce părea a fi doar un exerciţiu literar al tău, luat în serios, ca experiment imaginativ, s-a dovedit a fi producătorul unor sinestezii de toată frumuseţea 😉
  Singurul lucru dificil a fost doar…aterizarea forţată 🙂 de după zborul final 🙂

   • Gustul de migdale amare al reţetei tale se lasă greu ambalat în pulberi poleite pentru a mai trebui vreo traducere…ca şi vuietul din adânc al vocii de…Robinson 😉

    Bună dimineaţa, Zefir!
    O zi bună! Poate după o nouă…reţetă 😉

   • Buna dimineata,Sara!
    Matinala 😉
    Si cianura are aroma de migdale :), in cantitati mici si constate ucide visele cele mai aprinse…si poleite.Desigur e vorba de altceva si ai inteles tu bine.
    ZI buna la tine!Retete? Fiecare dupa…imaginatie.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s