Workaholic


Circula o butada pe mail, la un moment dat. Mi-am reamintit-o ascultand ceva la radio si am legat-o de ‘evenimente’ recente.

„Locul de munca nu e carciuma, sa stai si dupa inchiderea programului si nici biserica nu e sa te duci si duminica”

Pentru …cunoscatori.

2 gânduri despre „Workaholic

 1. Exista o caricatura, sunt sigura ca ti-o amintesti. O tigara scurteaza viata cu doua minute, o sticla de bautura scurteaza viata cu patru minute, o zi de munca scurteaza viata cu 8 ore.
  Asta a fost varianta roz a povestii. Intre timp s-a inventat criza. Benefica pentru patroni, care isi permit sa-i retina pe angajati pestre program, disperata pentru angajati, care nu prea au alternativa. Daca stai la lucru mai mult decat prevede contractul de munca nu inseamna ca asta e ceea ce ai visat, din frageda pruncie, sa faci in viata.
  Titlul de mai sus esta valabil doar pentru japonezi, cred eu, romanii nu pot fi suspectati de asa ceva, decat in rare cazuri. Japonezii au inventat un robot care colinda culoarele intreprinderii, ii surprinde pe cei ce s-au varat pe sub birouri si au ramas sa mai lucreze, ii legitimeaza, urmand ca acestia sa fie sanctionati de indata.
  Romanii lucreaza din necesitate si din lipsa altor posibilitati. Sincer? Nu am vazut roman care s-a imbogatit muncind. E drept ca „anii mei tineri au sunat a cantec” (deci poate am sa gasesc, pana la adanci batraneti, si milionarul in dolari facuti din munca). Glumesc.

  • nu stiam caricatura, poate ceva similar
   inventia e apanajul bogatilor si inavutitilor, am convingerea ca 99% e o gogorita folosita pentru a mai ‘creste productivitatea’ -cum raporteaza guvernanti nostri= prin…somaj 🙂
   titlul nu se aplica doar asiaticilor.believe me :), romanii doar s-au dedat fenomenului si cred ca femininele, dupa cum constati si tu si toata lumea, sunt cele predispuse sa accepte inrobirea asta, pentru u trai mai bun, un job mai bun, o functie mai buna, o recunoastere a muncii si meritelor care, din pacate, nu e face decat prin sacrificarea vietii personale. din experienta mea vorbesc
   munca l-a facut pe om….neom. asta e alta butada…valabila

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s